Útmutató a számlák megtekintéséhez és kifizetéséhez

A gosp-com.ro weboldal lehetővé teszi a kliensek számláinak megtekintését. A számlák bankkártyás kifizetése is lehetővé vált az oldalunkon.

Kérjük, tekintse át a jelen útmutatót ahhoz, hogy célszerűen használhassa a felhasználói fiókját és elsajátítsa a számlák kifizetésének folyamatát.

Tartalom

  1. Felhasználói fiók létrehozása / bejelentkezés a fiókba

  2. A felhasználói fiók összekötése Gosp-Com kliens-kóddal

  3. A számlák listája

  4. A bankkártyás fizetés menete

Felhasználói fiók létrehozása / bejelentkezés a fiókba

Ahhoz, hogy a jelen weboldalt teljes mértékben használhassa, regisztrálnia kell egy felhasználói fiókot. A regisztrációhoz meg kell adnia a nevét, e-mail címét, telefonszámát és egy egyedi jelszót. Ha még nincs felhasználói fiókja itt regisztrálhat.

Regisztráció
Regisztráció

A regisztrációkor megadott név és telefonszám nem kell feltétlenül megegyezzen a Gosp-Com Kft. adatbázisában levő névvel, illetve telefonszámmal.

A regisztrációt egyszeri alkalommal kell elvégeznie. Ha már regisztrált, akkor beléphet a felhasználói fiókjába itt.

Bejelentkezés
Bejelentkezés

A felhasználói fiók összekötése Gosp-Com kliens-kóddal

Ahhoz, hogy megtekinthesse a Gosp-Com Kft. által kiállított számlákat, a felhasználói fiókjához hozzá kell adnia a kliens kódját.

Egy felhasználói fiókhoz több kliens kód is tartozhat.

A kezdéshez látogassa meg a Számlák szekciót.

Számlák szekció meglátogatása
Számlák szekció meglátogatása

Ha még nem adta meg a kliens kódját, vagy az első alkalommal látogat ide, az alábbi oldal fogadja:

Kliens kód azonosítása
Kliens kód azonosítása

Itt meg kell adnia a Gosp-Com Kft. által kibocsátott kliens-kódot (6 jegyű szám), és egy számla sorszámát. Ez utóbbira azért van szükség, hogy kizárjuk a fiók összekötését egy véletlenül elírt kliens-kóddal. Bármelyik számla sorszámát megadhatja, ami az utóbbi két évben volt kiállítva.

Ezt a műveletet csupán egyszer kell elvégeznie, a kliens-kód sikeres beazonosítását követően a rendszer megjegyzi az adatait.

Számla minta
Számla minta

A számlák listája

A számlák listája
A számlák listája

Ezen az oldalon több lehetőséget is fellelhet:

  • Kliens-kódot válthat, vagy hozzáadhat egy újat a fiókjához – klikk az 1 lenyitható gombra a váltáshoz, vagy kliens-kód hozzáadásához.

  • Ha már volt bankkártyás fizetése, megtekintheti a fizetési előzményeket 2.

  • Ha van tartozása, indíthatja a kártyás fizetést 3.

  • Megtekintheti a korábbi számláinak fontosabb adatait, továbbá letöltheti a számlát PDF formátumban 4.

Kliens-kód váltása

Lehetősége van kliens-kódot váltani (ha több kliens-kód is csatolva van a fiókjához). Ugyanebben a menüben újabb kliens-kódot csatolhat a fiókjához.

Kliens-kód váltás, vagy új kliens-kód hozzáadása
Kliens-kód váltás, vagy új kliens-kód hozzáadása

A bankkártyás fizetés menete

A bankkártyás fizetés a "Banca Transilvania" bank, BT-iPay rendszerében történik. Ha van tartozása, megjelenik a fizetés lehetősége – megjelenik a bank logója és a fizetés indításának piros gombja. Klikk a fizetés indítására, ahhoz, hogy meglátogassa a bank weboldalát és megadhassa a kártyaadatait.

A bankkártyás fizetés oldala
A bankkártyás fizetés oldala

FIGYELEM: a bankártya adait bekérő weboldal a "Banca Transilvania"-hoz tartozik és teljesen biztonságos. A gosp-com.ro weboldal nem fér hozzá a kártyaadatokhoz, így nincs lehetősége eltárolni a kliensek kártya-, vagy banki információit.

Ha bármilyen okból kifolyólag nem sikerül a fizetés, vagy netán több ideig tart a bankkártya ellenőrzése, ha újból meglátogatja a gosp-com.ro weboldalon a felhasználói fiókját, a következő helyzet áll elő:

Folyamatban levő fizetés
Folyamatban levő fizetés

Itt lehetősége nyílik a kártyás fizetés újraindítására, vagy pedig leállíthatja a folyamatot a "Fizetés leállítása..." linkre kattintva.

Ha a fizetés folyamata sikerrel zárul, a bankkártyás fizetés lehetőségei eltűnnek:

Nincs tartozás
Nincs tartozás

Segítség

Ha kérdése merül fel a kliens-kóddal, vagy a számlaszámmal kapcsolatosan, vagy pedig a kártyás fizetéssel áll elő problémája, vegye fel a kapcsolatot velünk.